Zarada na Internetu na legitiman i bezbedan način Bez ocene.

Internet zarada

Svima je poznato da na Internetu postoji bezbroj načina da zaradite novac, ali takođe verovatno postoji još više prevara, ili u najboljem slučaju metoda gde ćete samo izgubiti vaše vreme, a zauzvrat nećete dobiti ništa, t.j. zarada će izostati.. Ukoliko niste dovoljno iskusni, pokušaji da na lak način dođete do novca će vam se po pravilu vrlo lako obiti o glavu. Milioni ljudi širom sveta bivaju prevareni svake godine, a ovaj članak za cilj ima  da vam pokaže kako da na bezbedan i legitiman način dođete do dodatne zarade, ili da neki proizvod dobijete po besplatnoj ili znatno sniženoj ceni.

Hajde prvo da se pozabavimo aspektom bezbednosti. Opšta pravila kojih se uvek treba pridržavati su sledeća:

  • ukoliko nešto izgleda previše dobro, verujte da jeste – niste dobili na lutriji u kojoj niste učestvovali niti vas je stvarno kontaktirao afrički plemić kome treba da prebacite veliku sumu novca uz izdašnu nadoknadu; čim vidite nešto ovako, klonite se što dalje od toga. Iako deluje sumanuto, na ove lake načine prevare se i dalje upeca previše ljudi, dovoljno da kriminalci na Internetu godišnje zarade i po nekoliko miliona dolara.
  • iako nađete realan način za zaradu, razmislite da li ta zarada zapravo opravdava utrošak vašeg vremena, odnosno da li se isplati da tako nešto uopšte radite.  Bezumno kliktanje po reklamama i posećivanje sajtova su često jako loši načini da potrošite vaše slobodno vreme
  • koristite samo proverene platforme, aplikacije i sajtove – ovo je ujedno i najbolji način da ne budete prevareni, jer verodostojni sajtovi ulažu dosta truda u to da ste bezbedni sve vreme dok ih koristite

Napokon, hajde da vidimo i koji su neki od načina za dodatnu zaradu:

  1. Refferal (affiliate) programi
  2. Trgovanje kriptovalutama
  3. Obavljanje freelance poslova
  4. Kupoprodaja predmeta u Internet prodavnicama

1. Refferal, odnosno affiliate programi su načini da samostalno reklamirate neki proizvod ili uslugu, tako da svi korisnici koji se prijave preko vas (obično putem nekog linka) donose određeni iznos novca, popust ili neku robnu nagradu. Zašto ovakvi programi postoje, čak i kod lidera na tržištu u svojim oblastima? Internet je odavno postao kanal koji predstavlja neverovatan izvor novih korisnika, mnogo veći nego bilo koji medij u Istoriji. Sve velike kompanije to shvataju i svim sredstvima se bore za vašu pažnju – reklamama na Internet pretraživačima, banerima na sajtovima, plaćenim oglasima na društvenim mrežama itd. Svi ti načini naravno imaju efekta, ili jednostavno ne bi postojali. Ipak, jedan od najboljih načina za reklamu je oduvek bila „preporuka iz prve ruke“. Razmislite sami, da li ćete pre obratiti pažnju na neki oglas, ili na nešto što dođe kao proverena informacija vaših prijatelja? Kako to izgleda na praktičnom primeru, možete videti ovde i ovde.

2 . Trgovanje kriptovalutama je u skorije vreme doževelo neverovatan bum i postalo je veoma popularno u svetu, a polako postaje i kod nas. Sve češće se i u svakodevnom životu može čuti priča o Eterijumu, Bitkoinu i ostalim kriptovalutama. Ovakvo trgovanje je nekolicini donelo pravo pravcato bogatstvo, ali uostalom kao i svaka trgovina na bilo berzi, može dovesti do toga da izgubite sav uložen novac, jer ovakva zarada sa sobom nosi razne rizike. Ukoliko smatrate da ste dovoljno informisani i da možete da procenite kretanje vrednosti neke kriptovalute, cex.io je verovatno trenutno najbolje i najbezbednije mesto za trgovinu za korisnike iz Srbije.

3 . Ukoliko posedujete neku veštinu koja je drugima zanimljiva za „outsource“ (najčešće je to neki oblik programiranja ili web dizajna), postoji nekoliko popularnih platformi (Toptal, Upwork) gde možete dobiti prilično dobre cene po satu, neretko znatno veće nego što je to slučaj da radite za neku lokalnu firmu.

4 . Pravilo kupuj jeftino – prodaj skuplje vekovima je jedan od najlakših načina za zaradu, a sada je to moguće obavljati i iz fotelje, kao dodatan posao. Kod nas postoji nekoliko izrazito aktivnih Internet prodavnica (Kupindo, Limudno, Kupujem-prodajem, mobilni svet…) i neki od trgovaca na njima su od ovoga razvili pravi pravcati biznis. Po pravilu, što je bolja reputacija trgovca, to će više imati porudžbina. Pogledajte neke od ideja za predmete kojima možete trgovati:

Oceni članak

4 Comments on “Zarada na Internetu na legitiman i bezbedan način”

  1. Omogućava lako prebacivanje novca direktno sa platnih kartica, kao i povlačenje Sredstava nazad, verifikacija korisnika traje kratko, dozvoljen je pristup korisnicima iz Srbije i ono što je možda i najvažnije – imaju veoma dobru bezbednost, nikada nisu bili hakovani.

    Email se traži korisnicima koji nisu ulogovani, kako njihov naredni komentar ne bi morao ručno da se odobrava i kako bi se smanjilo širenje spam komentara.

Ostavite odgovor