Kako najjeftinije obići Budimpeštu? Bez ocene.

voz beograd budimpešta

Prevoz

Voz

Malo je poznato da Železnice Srbije godinama unazad nude specijal povratnu kartu Beograd – Budimpešta, koja iznosi svega 26 evra. Postoje čak 3 polaska dnevno i to u 07:36, 11:35 i 21:50, a poslednji polazak je ujedno i najbolja varijanta. Svima kojima se ne žuri ovo može biti najudobnija i najjeftinija varijanta putovanja. Putuje se oko 8 sati, a vozovi su sasvim pristojni. U večernjem terminu se obično može naći dovoljno praznih kupea za laganu i neometanu dremku do granice; ipak sa Mađarske strane granice voz putuje znatno brže, pa je teže spavati, osim ako nemate baš miran san 🙂

Za detaljnije informacije, možete se obratiti Call centru Železnica Srbije na 011 360 28 99, a sam red vožnje možete pogledati ovde.

Automobil

Jeftinija i praktičnija alternativa (ukoliko vas ide četvoro ili petoro) je naravno automobilski prevoz. Ukoliko odaberete ovu opciju, to će vas koštati oko 85-100 evra po kolima, u zavisnosti od potrošnje i tipa goriva. U cenu su uključene putarine, vinjeta za Mađarsku i samo gorivo, ali ne treba zaboraviti parking, koji košta obično između 4 i 10 evra po danu.

Smeštaj

Budimpešta je solidno posećen turistički centar (godišnje je poseti više od 15 miliona turista), pa su samim tim dostupne brojne opcije za smeštaj. Najjeftiniju ponudu stanova za dnevno iznajmljivanje i hostela ćete po pravilu naći na sajtovima booking.com i airbnb. Za malo veće avanturiste, tu su i brojni kampovi, a mapu lokacija možete videti ovde.

Hrana i piće

Budimpešta nije skup grad i nudi odličan odnos cene i kvaliteta, naročito što se tiče hrane. Bićete prijatno oduševljeni onim što dobijate po cenama koje su obično niže od Beogradskih.

Zamena novca

Toplo preporučujemo da dinare zamenite za forinte odmah u Srbiji, jer ćete dosta izgubiti na kursnim razlikama kupujući evre ovde, pa ih tamo menjati za forinte, a lako možete naići na menjačnicu koja će vam dati krajnje nepovoljan kurs. Forinte je moguće kupiti u Vip menjačnicama, širom Srbije.

Oceni članak

Ostavite odgovor